Over ons

Over ons

Woodland Mills werd in 2009 opgericht door Neil Bramley & Josh Malcolm om een gat in de markt te vullen met hoogwaardige, betaalbare bosbouwapparatuur speciaal bedoeld voor handige, doe-het-zelf-landeigenaren met een visie!

Zelf werkzaam als werktuigbouwkundig ingenieurs en eigenaar van bosgebied op het Noord-Amerikaanse platteland, begonnen ze prototypen voor bosbouwapparatuur te ontwerpen als antwoord op het gebrek aan keuze voor dit type producten op de markt. Alle producten van goede kwaliteit bleken extreem duur en dat wat tegen een redelijke prijs verkrijgbaar was, had niet de duurzaamheid en vakmanschap om aan de behoeften van een kritische klusser te voldoen. Ze beseften dat door een innovatief ontwerpproces, kosteneffectieve productie en rechtstreekse verkoop aan de klant, waarmee de kosten van de tussenpersoon geëlimineerd werden, ze producten konden aanbieden met dezelfde uitzonderlijke prestaties en constructie als de veel duurdere modellen, maar dan tegen een prijs die hobbyisten konden verantwoorden! Met deze doelstellingen in gedachten, begonnen Neil en Josh hun streven naar het ontwerpen van de meest gewaardeerde en hoogwaardigste bosbouwapparatuur verkrijgbaar op de markt.

Als zaagliefhebbers besloten ze dat hun eerste product een draagbare zaagmachine voor landeigenaren zou zijn. Na vele ontwerpherhalingen en uitgebreide praktijktesten werd een prototype bereikt met de perfecte balans tussen duurzaamheid, verplaatsbaarheid en zaagprecisie. Uitgerust met een heavy-duty frame en de betrouwbare Kohler-motor is deze zaagmachine ontworpen om lang mee te gaan en houtzagers jarenlang plezier te bieden.

De zoektocht naar uitmuntendheid in de productie

De volgende horde was het vinden van een productiepartner die consequent de superieure kwaliteit kon leveren om aan de hoge Woodland Mills-normen te voldoen, en voor een prijs waardoor deze producten,tegen een onklopbare prijs aan de consument aan te bieden waren. Gebruikmakend van zijn jarenlange ervaring bij het inkopen van auto-onderdelen voor een grote Noord-Amerikaanse autofabrikant, begon Neil zijn wereldwijde zoektocht naar de perfecte productiepartner. Na een uitgebreide evaluatie van de vele potentiële leveranciers, werd een fabrikant in China gekozen als de beste optie om aan alle eisen te voldoen - inclusief geavanceerde productieapparatuur, bekwaam management en personeel, geavanceerde assemblageprocessen en rigoureuze procedures voor kwaliteitsborging. Om te zorgen dat elk product voldoet aan onze hoge kwaliteitscontrolevereisten, wordt het voor inspectie volledig geassembleerd in de fabriek, om het daarna gedeeltelijk te demonteren voor verzending. Met een vastgelegd ontwerp en een geschikte productiepartner begon in 2010 de productie van de bekendste HM126 zaagmachine van Woodland Mills.

Sinds de lancering van de HM126 is Woodland Mills doorgegaan met het ontwerpen en innoveren van een breed assortiment bosbouwapparatuur, waaronder houtversnipperaars, stobbenfrezen, ATV-trailers, bosbouwlieren, zaagmachinetrailers en zaagkloofmachines. Door te luisteren naar onze uiterst creatieve en getalenteerde klanten streeft Woodland Mills er voortdurend naar om de bestaande producten te verbeteren en onze reeks uit te breiden om aan uw behoeften te voldoen. Door trouw te blijven aan onze visie is Woodland Mills uitgegroeid tot een wereldleider in het aanbieden van goed gebouwde, betaalbare bosbouwapparatuur voor doe-het-zelf-landeigenaren in Noord-Amerika, Europa, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië en Afrika. Tot op de dag van vandaag blijft ons team van technici in Ontario, Canada gepassioneerd doorgaan om ervoor te zorgen dat het hele assortiment bosbouwapparatuur van Woodland Mills wereldwijd de hoogwaardigste, meest gewaardeerde in de sector blijft!

De verschilmaker

Woodland Mills beseft dat het niet voldoende is om uitzonderlijke bosbouwapparatuur te ontwikkelen voor geweldige prijzen. Waar Woodland Mills echt in uitblinkt en wat ons mijlen boven de concurrentie plaatst, is het fenomenale niveau van klant- en technische ondersteuning, die we aan al onze klanten bieden. Zoals u kunt lezen in onze klantenbeoordelingen, is het onze missie om ervoor te zorgen dat wij u tijdens uw hele Woodland Mills-ervaring, vanaf de prille start van uw productonderzoek tot vele jaren na uw aankoop, op alle mogelijke manieren ondersteunen.

Dus, of u nu een hobby-houtbewerker bent, een paar grote projecten in het verschiet hebt of wat extra geld wilt verdienen, wij hebben de bosbouwapparatuur voor u! Ontdek door de beoordelingen van onze zaagmachineklanten (meer beoordelingen dan bij welk ander bedrijf), waarom zoveel mensen de Woodland Mills zaagmachine kiezen voor het verwezenlijken van hun projecten en hun dromen.

Josh Malcolm

Josh Malcolm

Josh behaalde zijn diploma in werktuigbouwkunde aan de University of Western Ontario. Na het afstuderen begon hij aan een carrière die zijn passie voor engineering combineerde met zijn sterke zakelijke inzicht, opgedaan door het werken voor zijn familiebedrijf. In zijn vrije tijd geniet Josh ervan om als hobbyboer in zijn bosbouwgebied te werken. De wens om, in het weekend zijn eigen hout te zagen, leidde tot een uitgebreide zoektocht naar een eigen zaagmachine. Omdat hij zo'n product niet kon vinden, begon hij prototypes te maken van individuele zaagmachineontwerpen. Hij deed dit samen met zijn jeugdvriend Neil, met wie hij opgroeide (sterker, dat samen ontwerpen begon al toen ze als 10-jarigen skelters bouwden). Het duo besefte al snel dat er andere gelijkgestemde grondbezitters met dezelfde behoeften waren en begon daarom met het produceren van kleine hoeveelheden van deze zaagmachines om die op marktplaats te verkopen. Dit tegen prijzen, die veel betaalbaarder waren dan alles wat er op dat moment op de markt beschikbaar was. Het duurde niet lang voordat deze nevenactiviteit een technische vuurstorm deed ontbranden, omdat de vrienden de behoefte aan goed ontworpen, redelijk geprijsde bosbouwapparatuur voor landeigenaren zoals zijzelf, erkenden. Met deze visie werd de Woodland Mills-samenwerking gevormd.

Als Josh niet werktuigbouwend bezig is of toezicht houdt op de detailhandelsactiviteiten, staat hij vaak voor de camera om de vele demonstratievideo’s voor de Woodland Mills-producten, die u op de website of het YouTube-kanaal van Woodland Mills vindt, te presenteren.

Neil Bramley

Neil Bramley

Neil werd net buiten Toronto, Ontario, Canada geboren en komt uit een ondernemersfamilie. Zijn passie voor het creëren en ontwerpen gaat terug tot zijn jeugd, toen hij en Josh monsterachtige skelters in elkaar knutselden. Zijn nieuwsgierigheid om te begrijpen hoe dingen werken, leidde tot studies in werktuigbouwkunde aan het Durham College in Oshawa, Ontario. Hier ontdekte Neil dat CAD (computerondersteund ontwerp) het uitgangspunt voor ontwerpen was in de meeste industrieën en de belangrijkste reden waarom hij als mechanisch ontwerper in dienst trad. Hij werkte het langst voor General Motors en wijdde zich binnen de auto-industrie meer dan 15 jaar aan het ontwerpen van verschillende auto-onderdelen voordat hij de rol van projectmanager op zich nam. Neil begon toen samen te werken met verschillende leveranciers over de hele wereld en leerde wat wereldwijd de beste productiepraktijken waren.

Deze jarenlange ervaring op het gebied van machinebouw voor bedrijven werd bijzonder waardevol toen Neil de wereld van het ondernemerschap instapte. De cirkel met zijn jeugd was rond toen hij merkte dat hij opnieuw creëerde, maar nu met jarenlange, waardevolle kennis en ervaring binnen de industrie. Terug in het land, nu samen met zijn vrouw en twee kinderen wonend op een perceel van 24 hectare, deed de behoefte aan bepaalde bosbouwapparatuur zich voor. Vanuit deze behoefte in zijn eigen leven als landeigenaar, kwamen de interesses van Neil & Josh weer op één lijn en hieruit blijven hun ideeën voor producten voortkomen. Neil besteedt veel tijd aan Woodland Mills door samen met het ingenieursteam, wereldwijd, de producten voor gelijkgestemde onroerend goed-eigenaren te verwezenlijken.